Språkbadet Sälen on yksityinen päiväkoti

Yksityinen päiväkotimme on vanhempainyhdistyksen omistuksessa. Vanhempainyhdistyksen jäsenet ovat päiväkodissa kulloinkin olevien lasten vanhempia. Jos lapsesi aloittaa päiväkodissamme, kuulut vanhempainyhdistykseemme. Katso lisätietoja vanhempainyhdistyksestä!

  • Päiväkodissa on 24 hoitopaikkaa
  • Lasten ikähaitari on 4 - 6 vuotta
  • Päiväkoti on avoinna klo 07.30 - 17.00
  • Päiväkoti on suljettu heinäkuun ajan sekä joulun ja uudenvuoden välisen ajan

Käytössä Vaasan yliopiston kehittämä täydellinen kielikylpymenetelmä

Yksityinen päiväkoti on tarkoitettu ensisijaisesti Lauttasaaressa asuville lapsille. Vaasan yliopiston kehittämä ja tutkima täydellinen kielikylpymenetelmä omaksuttaa lapset ruotsin kieleen rutiinien, leikkien ja ohjauksen avulla. Päiväkodissa lapset on jaettu kolmeen pienryhmään, joissa jokaisella ryhmällä on oma hoitajansa.

Yksityiseen päiväkotiin hakeminen ja hoitomaksut

Voit hakea lapsellesi paikkaa päiväkodistamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen marja.ronneberg@salen.fi tai soittamalla numeroon 040 8268744

  1. Täytä Helsingin kaupungin paperinen päivähoitohakemus. Lomake löytyy osoitteesta www.hel.fi kasvun ja koulutuksen toimiala
  2. Palauta se Säleniin 4 kk:tta ennen toivottua hoidon aloittamista.

Paikkoja avautuu pääasiassa kesällä, koulun aloittavien lapsien siirtyessä pois päiväkodista.

Hoitomaksuista päätetään vuosittain syyskokouksessa, jossa käsitellään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti. Hoitomaksu koostuu vanhemmilta perittävistä kuukausittaisista maksuista ja Kelan tuesta. Esioppilaiden hoitoon saamme vuosittain maksusitoumuksella korvausta ja 1.8.2018 lähtien Helsinki tukee vuonna 2013 syntyneitä lapsia 160 euroa/kk.

Vanhempi, oletko valmis sitoutumaan?

Jotta lapsen hyvinvointi ja kasvu on mahdollisimman helppoa, on myös tiivis yhteistyö hoitajien ja vanhempien välillä tärkeää. Varaammekin hoidon aloitusvaiheessa perheelle aikaa tutustua yksityiseen päiväkotiin kunnolla. Kielikylpypäiväkoti vaatii vanhemmilta sitoutumista jatkuvuuteen. Päiväkodin hoito ja opetus on suunniteltu niin, että lapsi jatkaa Lauttasaaren ala-asteelle.

Jatkuvuutta  Myllykallion koulussa ja Lauttasaaren yhteiskoulussa 

Lauttasaaressa on hyvin toimiva kielikylpypolku varhaiskasvatuksesta perusopetukseen. Lauttasaaren ala-asteella aloittaa joka vuosi yksi kielikylpyluokka, joka koostuu Sälenin, Bamsen ja Lokin kielikylpyesioppilaista. Myllykallion koulussa on tällä hetkellä joka vuosiluokalla yksi kielikylpyluokka, joka jatkaa kielikylpyään yläasteella ja lukiossa LYK:ssä. 

Teemme yhteistyötä 

Ensisijaiset päiväkodin yhteistyökumppanit Bamses Språkbad, Pk Lokin kielikylpyryhmä, Myllykallion koulun ja LYKin kielikylpyluokat sekä alueen muu varhaiskasvatus. Yhteistyötä yksityinen päiväkotimme tekee myös Lauttasaaren nuorisotalo Ajapan ja Folkhälsanin avoimen päiväkoti Tallenin sekä Ungdomsgården Drumsön kanssa. Suuri ilomme on yhteistyö Ruotsin Skinnskatterbergissä sijaitsevan Masmästarbo förskolanin kanssa. Yhteistyötä haluamme tiivistää alueen ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen kanssa. 

Lisätietoja yksityisen päiväkoti Sälenin toiminnasta saat päiväkodin johtajalta Marja Rönnebergilta.

Katso yhteystiedot.

Suosittele meitä

Ota yhteyttä ja kysy meiltä lisää!

Yhteystiedot

Kielikylpypäiväkoti Sälen
Pajalahdentie 10 C
00200
HELSINKI
marja.ronneberg@salen.fi
www.salen.fi
Pajalahdentie 10 C, Helsinki
Kielikylpypäiväkoti Sälen
Pajalahdentie 10 C
00200
HELSINKI
marja.ronneberg@salen.fi
www.salen.fi